Perspektiva technického a odborného vzdělávání v Plzeňském kraj

30.10.2012 12:00

Střední škola Kralovice se dne 29. listopadu zúčastnila 7. ročníku veřejné prezentace studijních nabídek odborných a středních škol, pořádané pro žáky základních škol, rodiče a širokou veřejnost. Akci pořádala Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje ve spolupráci s Plzeňským krajem v prostorách SOU Elektrotechnického Plzeň, Vejprnická 56. Cílem této prezentace bylo seznámit budoucí žáky a studenty s perspektivou technických oborů a s jejich uplatněním na trhu práce. V současné době se na trhu práce dostává do popředí rostoucí poptávka po řemeslných a odborných profesích a vysoce kvalifikované pracovní síle.

Prezentace se zúčastnilo 32 škol. Naši školu prezentoval žák Václav Šmídl z 3. ročníku oboru Opravář zemědělských strojů. Zájemcům předváděl ruční zpracování kovů a klempířské práce. Dále naše škola vystavovala výrobky svých žáků, které vytváří při výuce odborného výcviku především v 1. ročníku. Šlo například o truhlářskou svěrku, stahovák, kovářské kleště, nářadí ke krbu, stojan na oblečení.

Akce byla vydařená a zajímavá, návštěvníci nejen zhlédli výrobky, ale měli možnost probrat se zástupci základních škol výhody studia na naší škole.

—————

Zpět