Exkurze Prachatice

25.06.2017 12:00

Žáci druhého ročníku oboru Sociální činnost navštívili ve dnech 7. a 8. června 2017 Domov Matky Vojtěchy Prachatice, Hospic sv. J. Neumanna a Společnost Trvalého Rozvoje Osob s Omezením Dub. Návštěva uvedených zařízení měla charakter exkurze zaměřené na praktické aspekty poskytování péče s ohledem na respektování důstojnosti cílové skupiny uživatelů služby. Žákům ve všech zařízeních byly poskytnuty cenné informace týkající se kvalitní praxe, za což srdečně děkujeme.
V STROOM Dubu si žáci zkoušeli rozhovory a získávali informace od uživatelů s různým stupněm mentálního postižení. Společně s uživateli malovali na příbory, hráli hry  a vyráběli  nádoby omotané jutovým provázkem. Závěrem jsme si společně zazpívali.
Při prohlídce hospicu žáky překvapil moderní a vkusný interiér, který připomínal domácí prostředí. Viděli jsme pokoje pro pacienty, kapli, zázemí pro personál a  zimní zahradu pro rodiny. V kapli jsme si zalistovali v Knize životů. Nejvíce na nás zapůsobila místnost posledního rozloučení. V tomto místě všichni pocítili, co znamená hodnota života.
V Domově Matky Vojtěchy nám sociální pracovnice vysvětlila problematiku Alzheimerovy choroby. Byla nám objasněna specifika péče o zmíněnou cílovou skupinu.
Děkuji žákům za aktivní zapojení do aktivit s uživateli během exkurze a profesionální přístup.
                                                                                                                                    

    Mgr. Jaroslava Kaucká
 

—————

Zpět


Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.