Lyžařský a snowboardový kurz pro žáky 1. ročníků ve dnech 15. – 20. 1. 2017

25.01.2017 14:00

Kurz našich žáků 1. ročníků proběhl současně s kurzem žáků SOŠ Plasy. Spojení dvou škol na lyžařském výcviku bylo bezproblémové.
Pedagogičtí pracovníci: Mgr. Pavel Bulín (vedoucí kurzu, instruktor lyžování a zdravotník), Mgr. Lucie Bulínová (instruktorka lyžování a  snowboardingu), Ing. Petr Svoboda (instruktor lyžování), Mgr. Michal Juha (instruktor snowboardingu).
Účastníci kurzu i pedagogičtí pracovníci byli ubytováni v penzionu Diana. Výcvik probíhal na sjezdovkách Nad Nádražím a na Belvederu.
Žáci se chovali velmi dobře, v ničem neporušovali školní řád, byli velmi kladně hodnoceni i poskytovatelem ubytování a personálem a zaslouží si pochvalu.
Sněhové podmínky byly vynikající, počasí rovněž, jedinou nepříjemností byl velký počet lyžujících (kromě naší školy bylo na sjezdovkách odhadem dalších 100 až 120 žáků z jiných škol), což vedlo k čekání ve frontách na vleky.
Výcvik probíhal bez problémů a u všech žáků byl patrný pokrok.
Pro žáky jsme zorganizovali besedu s členem horské služby a besedu s rozhodčí kynologických závodů a s policejním psovodem. Obě akce byly zajímavé a vzbudily zájem žáků.
Poděkovat chci i všem kolegům, kteří se chovali profesionálně a přitom vytvořili příjemnou a přátelskou atmosféru, která se odrazila v celkovém bezproblémovém chování žáků.
Podobné akce, kdy žáci společně tráví čas, přitom musí projevovat aktivitu a nejsou jen pasivními posluchači nebo diváky, vnímám jako důležité pro prevenci různého patologického chování i pro jejich osobní rozvoj. Všichni z těch, kteří se výcviku zúčastnili, budou schopni v budoucnu sami obdobné aktivity provozovat a smysluplně naplňovat svůj čas.
Vzhledem z dobré zkušenosti s žáky a poskytovatelem ubytování na Dianě věřím, že se nám podaří zorganizovat příští rok další lyžařský kurz.

Mgr. Michal Juha
 

—————

Zpět


Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.