Odborná stáž v Bratislavě v rámci programu Erasmus+ v odborném vzdělávání a přípravě

05.11.2017 11:00

Na přelomu září a října 2017 vyjelo 10 žáků Střední školy Kralovice na odbornou stáž do Bratislavy.  V rámci dvoutýdenní praxe

-  žáci prokázali velmi dobré vědomosti teorie, které uměli použít v praxi při práci s klienty

-  svým chováním i přístupem k výkonu odborné praxe výborně reprezentovali školu

-  se v cizím prostředí rychle zorientovali a adaptovali na podmínky domova, jejich schopnost zapamatovat si jména klientů ke zlepšení komunikace s klienty překvapila i vedení domova

-   dokázali každý den vyhodnotit vlastní práci a na základě vědomostí a zkušeností z praxe dávat návrhy na efektivnější pracovní postupy.

-  žáci rovněž prokázali výbornou adaptaci na cizí prostředí ve spojení spolupráce s pracovníky domova

Na základě jejich velmi dobrého pracovního zapojení do dění v domově předvedli i možnosti realizace aktivizačních programů, které inspirovaly pracovníky domova. Celkově hodnotím odbornou stáž jako velmi přínosnou pro žáky, ale také inspirující pro pracovníky domova.

Bc. Libor  Formánek

 

V září jsme měli možnost vycestovat na odbornou stáž na Slovensko díky programu Erasmus+. Cesta byla zdlouhavá, ale díky euforii a nadšení utekla jako voda. Hned po překročení hranic naší republiky na nás padla nervozita, protože ani jeden z nás neměl tušení, co na nás čeká. Po příjezdu do Bratislavy nás opustil orientační smysl, naštěstí pomohl ochotný mladý muž, který nás nasměroval správným směrem. Ubytování nás velmi mile překvapilo. Bydleli jsme v penzionu Angelika kousek od centra města. Každé ráno po snídani jsme docházeli do Domova pro seniory Archa. Hned první den jsme byli velkým přínosem do pracovního kolektivu, protože jsme se ihned zapojili do každodenní činnosti. V rámci praxe jsme si vzájemně vyměnili mnoho nových poznatků v oblasti sociální péče. Na vlastní kůži jsme si kromě přímé péče vyzkoušeli i aktivizační činnosti. Naučili jsme pracovníky Archy novým technikám, konkrétně muzikoterapii. Do domova jsme vnesli „život“ a klienti byli s námi a naším zájmem o ně velmi spokojeni. Čtrnáctidenní praxe byla velkým přínosem pro nás, pracovníky ale i klienty Domova Archa.

Žáci 3.S, 4.S

 

Hodnocení stáže - Domov seniorov ARCHA .pdf

—————

Zpět


Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.