STUDENTSKÉ VOLBY

10.10.2017 18:00

Všude slyšíte, že MY mladí nechodíme k volbám a že nám nezáleží na tom, jak u nás vypadá politická situace. A bohužel je to pravda. Spousta mladých lidí, studentů k volbám opravdu  nechodí. Tímto se to snažíme ovlivnit a přiblížit nám studentům toto téma.

Někde se setkáte s názorem, že studentské volby s nereálnými výsledky podobají spíše internetovým anketám a že se tímto zájem o to jít volit nezvýší.

Ale  já si myslím, že politické strany otevírají určitá témata k diskuzím, o kterých jsme my studenti nuceni diskutovat a přemýšlet. Takže to je pro nás určitě důležitá součást života. A potom jsme  samozřejmě konfrontováni s tím, že si musíme tvořit určitý hodnotový žebříček. A proto to je důležité.

My „mladí dospělí“ máme možnost vyzkoušet si volit nanečisto a zjistit, že i naším hlasem se dá spousta věcí ovlivnit.

Na naší škole (SŠ Kralovice) proběhly volby ve dnech 3. - 4. 10. 2017 a organizace se ujala naše třída 3. S.

Pokusili jsme se  napodobit skutečné volby a seznámit ostatní studenty naší školy se stranami, které kandidují do sněmovny.

Po chodbách naší školy jsme vyvěsili námi a třídou 4. S vytvořené plakáty o stranách, které kandidují.

Voleb se zúčastnily všechny ročníky všech oborů na naší škole. K našemu překvapení volební účast byla nižší, než jsme čekali.

Bohužel se nám asi nepodařilo drtivou většinu přesvědčit o tom, že sice jsou volby dobrovolné, ale že je v podstatě  dost důležité se toho zúčastnit.

A opravdu doufáme, že u skutečných voleb bude účast vyšší, než na naší škole.

Dominika Bartoňová,  3. S

 

Volební účast 49%

  1. Piráti
  2. KSČM
  3. ANO
  4. SPD

—————

Zpět


Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.